To Valentine or not to Valentine ?

De cativa ani s-a inradacinat si la noi aceasta “Sarbatoare a iubirii” – Valentine’s Day. Dupa parerea mea, nu are nici o treaba cu dragostea, ci este pur marketing. Ca altfel cine ar mai vinde pernute in forma de inimioara, tot felul de ursuleti sau alte dulcegarii… Nu stiu de ce trebuie sa preluam si noi tot ce au americanii fara sa facem mai intai o selectie.

Stiu ca poate ceea ce spun acum este cumva un cliseu, dar iubirea nu ar trebui sa aibe o zi anume in care sa o sarbatorim. Iubirea ar trebui sa fie in sufletul nostru in fiecare zi 🙂 si sa le aratam celui/celei iubit/iubite cat de important este pentru noi :). Fiecare cuplu are ziua lui, melodia lui, momentele din an cand lucruri importante li s-au intamplat cum ar fi primul sarut, prima tinere de mana, prima cina impreuna, primul copil, luna de miere, si multe alte clipe care nu pot fi transpuse intr-o singura zi din an.

Nu pot sarbatori aceasta zi cum fac majoritatea oamenilor pentru ca nu simt sa fac acest lucru. Ba mai mult, toata povestea asta cu ursuleti si inimioare mi se pare putin exagerata. Acum cateva zile am auzit o reclama care suna asa: “Veniti in X loc pe 14 februarie pentru a sarbatori ziua indragostitilor si venirea primaverii!”. Care “venirea primaverii”??? Primavara, calendaristic vorbind,  incepe pe 1 martie, iar astronomic odata to echinoctiul de primavara, pe 20 martie. Deci nicidecum pe 14 februarie!!! Totul este marketing se pare si este foarte trist! De fapt, mai trist este ca cei mai multi nici nu isi dau seama de acest lucru…

Pentru a incheia totusi intr-o nota pozitiva, suntem creati din iubire si pentru iubire, in fiecare zi :). Si ce mod mai frumos de a exprima acest lucru decat prin muzica. Enjoy si iubiti-va mult in orice zi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s